Budinca de conopida cu branza de vaci
Ingrediente:
un kg de conopida
doua oua
100 g branza de vaci
50 g branza de oi
150 g smantana
50 g cascaval
50 g unt
sare, piper
o lingura faina
Mod de preparare: conopida (aleasa cat mai frumoasa, fara pete) se curata, se spala si se fierbe bine, pana cand se inmoaie. Se scurge bine si se lasa la racit in bucatarie. Cand este rece se taie bucati mici, se striveste cu o furculita si se amesteca pe rand cu branza de oaie rasa marunt, branza de vaci, cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma, adaugand la final putin piper (nu este nevoie de sare deoarece branza este deja sarata). Alegeti o tava potrivita pe care o presarati cu faina si in care veti pune in strat egal amestecul de conopida si branza. Se adauga untul taiat bucatele mici si cascavalul ras pe toata suprafata, compozitia fiind apoi bagata la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Budinca de conopida se serveste fierbinte, cu smantana rece turnata deasupra.
Foto: thespruce.com
Articole asemănătoare
-
Cartofi cu umplutura de branza de vaci
In loc de cartofi la cuptor cu branza de vaci puteti incerca o varianta putin mai dificila (secretul reusitei este sa alegeti cartofi mari, dar si de calitate), dar mai gustoasa.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.
-
Batoane din branza de vaci cu chimen
Cu un aspect foarte apetisant, batoanele din branza de vaci cu chimen se potrivesc la gustare alaturi de lapte batut sau iaurt.