Briose cu miere si branza de capra
Foto: eatingwell.com
- Pentru un mic dejun diferit de traditionalele clatite sau cereale cu lapte, briosele cu miere si branza de capra sunt optiunea perfecta. Imbnand gustul dulce al mierii de albine cu branza putin sarata si picanta de capra din comert veti obtine un mic dejun deosebit si foarte hranitor.
Ingrediente:
-3/4 ceasca cu branza de capra sau crema de branza cu putina grasime
- 2 lingurite de miere de albine
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 si 1/4 lingurite de esenta de vanilie, in doua recipiente
- 2 cesti faina de grau
- 1, 1/2 lingurite de praf de copt
- 1/4 lingurita de sare
- 2 oua
- 3/4 cesti cu zahar brun
- 1 ceasca cu iaurt degresat
- 1/3 ceasca cu ulei de masline
- 1, 1/4 cesti smochine uscate taiate marunt
- 3 linguri de zahar tos
Incalziti inainte de toate aragazul pana la temperatura de 220 de grade Celsius si ungeti o tava speciala pentru briose cu putin ulei de masline.
Intr-un vas adaugati branza de capra, mierea, lamaia, si 1/4 esenta de vanilie.
In alt vas pregatiti aluatul pentru briose din faina, praf de copt si sare. Bateti usor ouale intr-un alt castron, adaugati zaharul brun, si o lingurita de esenta de vanilie. Dupa un minut, dupa ce zaharul s-a dizolvat, puteti sa adaugati cate putin iaurtul si uleiul. Amestecati usor pana la omogenizare. Adaugati amestecul din faina, praf de copt si lamaie in cel cremos si amestecati usor. Dupa, puteti sa adaugati si smochinele.
Jumatate din aluatul obtinut trebuie turnat in tava pentru briose. Puneti cate o lingurita generoasa de branza de capra in centrul fiecarei briose, iar apoi acoperiti cu aluatul care v-a ramas.
Urmatoarea etapa finala este de a introduce la cuptor deliciosul desert, dupa ce in prealabil ati presarat deasupra brioselor zahar.
Briosele vor fi gata in aproximativ 15 minute, cand se vor rumeni si vor capata o culoare aurie. Inainte de a scoate briosele, lasati tava la racit timp de cateva minute. Cinci ar fi de ajuns.
Fiecare briosa contine 272 de calorii, 9 g grasimi din care 3 saturate si 6 monosaturate, 39 mg colesterol, 6 g proteine, 3 g fibre, 239 mg sodiu, 184 mg potasiu.
Articole asemănătoare
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Aperitiv cu prune si branza de capra
Un contrast inedit intre gustul de branza si cel dulce acrisor de pruna.
-
Salata de vara cu pepene, rosii cherry, branza de capra
O combinatie indrazneata de arome si culori intre dulceata revigoranta a pepenelui, rosiile cherry putin astringente, branza sarata de capra, verdeata si sosul pesto.
-
Salata de spanac, branza de capra si nuci
Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.