Branza halloumi pane cu iaurt grecesc si coriandru
Ingrediente:
250 g branza halloumi
ulei
4 linguri malai
iaurt grecesc
coriandru proaspat, tocat marunt
sare
piper negru
(optional) fulgi de ardei iute
1-2 linguri sos chili dulce
Mod de preparare: branza se taie in bucati potrivite, nu prea mari, se toarna deasupra putin ulei (preferabil de masline) si tavaleste intr-un bol in malaiul amestecat cu putina sare si piper, dar si fulgi de chili pentru cei care prefera un gust picant. Bucatile de halloumi trebuie sa fie cat mai bine acoperite de stratul de malai si condimente. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se incinge pe foc mediu, apoi se prajesc pe ambele parti crochetele de branza pana cand sunt aurii. Se servesc fierbinti, turnand deasupra iaurt grecesc rece si putin sos chili dulce.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu iaurt grecesc, ghimbir si suc de ananas
O reteta pentru o bautura sanatoasa, cu iaurt grecesc proaspat si cremos, putin ghimbir pentru acele note usor picante si suc de ananas, dulce, parfumat, exotic. Folositi de preferinta ananas proaspat pentru suc si pentru cubuletele savuroase.
-
Salata de vara cu iaurt, mere si branza cheddar
O reteta de salata consistenta, care poate fi felul principal intr-o zi de vara.
-
Smoothie cu iaurt grecesc si fructe de padure
O alternativa pentru iaurturile cu arome de fructe, gata imediat, racoritoare si sanatoasa. Puteti folosi fructe proaspete sau congelate.
-
Sos de salata cu iaurt grecesc si mustar
O reteta de sos cu note mediteraneene, gust proaspat si aroma complexa, care va transforma o banala salata intr-un veritabil deliciu.
-
Smoothie cu turmeric si iaurt grecesc
Bautura cu iaurt grecesc, fructe si putin turmeric pentru o aroma speciala, acest smoothie este bun la micul-dejun, ca o gustare sau, de ce nu, in timpul curelor de slabire.