Vanat de Italia
Fructele sunt mari, scurt ovoide, bombate pe o parte unde formeaza asa zisul "piept de porumbel". Pielita este groasa, vanata-inchisa, cu pruina albastruie, care se sterge greu.
Pulpa aproape galbena, uneori rosietica, destul de aromata, de calitate foarte buna pentru masa, uscat si industrializare. Fructele sunt rezistente la caderea din pom si la transport.
Se matureaza in a doua jumatate a lunii septembrie.
Articole asemănătoare
-
Rosiile “Inima de Albenga”
Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere
-
Sos de vin rosu cu rozmarin
Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.
-
Spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran
Ceea ce au in comun Italia, Romania si India, printre altele, este reteta delicioasa de spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran al carei gust depaseste barierele unei singure natiuni.
-
Bucataria mediteraneana: vinul
In tarile din spatiul mediteranean – Spania, Portugalia, Franta, Italia - vinul joaca un rol foarte important si este nelipsit de la masa
-
Bucataria scotiana. Oua scotiene cu piure de cartofi
In bucataria scotiana predomina ca de fiecare data retete care au in continutul lor ceva specific locului. Perntry Scotia retele abunda in vanat si legume. Va oferim o reteta apetisanta pe care sa o incercati din bucataria scotiana: oua scotiene cu piure de cartofi.