Bucataria scotiana. Oua scotiene cu piure de cartofi
In bucataria scotiana predomina ca de fiecare data retele care au in continutul lor ceva specific locului. Pentru Scotia retetele abunda in vanat si legume. Va oferim o reteta apetisanta pe care sa o incercati din bucataria scotiana: oua scotiene cu piure de cartofi.
Aveti nevoie de ingredientele urmatoare:
800 g cartofi
sare
4 oua
2 felii de paine toast
120 ml lapte
1 ceapa
1 lingura de ulei
patrunjel
marar
400 g carne tocata de porc
piper
ulei pentru prajit
2 linguri de unt
boia dulce
Se realizeaza astfel:
Se curata mai intai cartofii.
Apoi se spala si se taie pentru piure.
Se pun la fiert in apa cu sare.
Se lasa timp de 20 de minute.
Ouale se fierb tari.
Apoi se lasa sa se raceasca.
Painea se face bucatele si se inmoaie in lapte.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Dupa aceea se prajeste in uleiul incins.
Carnea se pune intr-un castron, la care se adauga bucatile de paine.
Apoi se pun ceapa impreuna cu patrunjelul si mararul.
Se potriveste totul de sare si piper.
Apoi se framanta ca un aluat.
Ouale se curata si se lasa intregi.
Se pun apoi intr-o tava, acoperindu-le cu amestecul de carne.
Se dau la cuptor la foc tare.
Se lasa pana cand carnea este gata.
Cartofii fierti se paseaza.
Dupa aceea se adauga peste acestia lapte, sare, unt si boia.
Ouale scotiene alaturi de piureul de cartofi se servesc cat sunt calde.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Chiftelute de post din piure de cartofi
O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.
-
Crochete milaneze de cartofi cu branza
O reteta inedita si cu un gust deosebit este reteta de crochete milaneze de cartofi cu branza. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
-
Crochete apetisante de cartofi cu branza de burduf
O gustare perfecta si care se prepara rapid este reteta de crochete apetisante de cartofi cu branza de burduf.
-
Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume
O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Rulada suedeza cu piept de pui, branza si ciuperci
Bucatele suedeze sunt variate, specificul bucatariei traditionale suedeze axandu-se pe legume conservate, gemuri si marmelade realizate din fructe si carne care se sareaza, se afuma, se usuca sau se pune la marinat.