Crochete apetisante de cartofi cu branza de burduf
O gustare perfecta si care se prepara rapid este reteta de crochete apetisante de cartofi cu branza de burduf.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
650 g cartofi
25 g unt
2 oua
6 cepe verzi
cateva crengute de cimbru
200 g branza de burduf
2 linguri de faina
75 g pesmet
200 ml ulei de floarea-soarelui
sare
piper
Se realizeaza astfel:
Se incalzeste cuptorul in prealabil.
Cartofii se pun la fiert.
Ceapa se toaca.
Crengutele de cimbru se toaca si acestea.
Din cartofii fierti se face un piure.
Apoi se adauga untul si un ou peste acestia.
Se mai adauga sare si piper.
Se mai pun ceapa si cimbrul.
Dupa aceea se adauga branza de burduf, putin cate putin.
Se modeleaza apoi crochetele.
Se bate si celalalt ou.
Apoi se trece fiecare crocheta prin faina si apoi prin ou.
Iar la final se dau prin pesmet.
Se pun apoi la frigider timp de 10 minute.
Apoi se prajesc in ulei, timp de 1 minut.
Se mai pun dupa aceea la cuptor.
Se servesc cu salata verde.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin
Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.
-
Budinca de conopida cu branza de vaci
Un fel principal consistent, gustos si destul de usor de preparat.
-
Suc de rosii cu branza
Un suc de rosii revigorant, cu multe calorii si un gust interesant pentru cei carora le place branza de oi.
-
Cartofi cu umplutura de branza de vaci
In loc de cartofi la cuptor cu branza de vaci puteti incerca o varianta putin mai dificila (secretul reusitei este sa alegeti cartofi mari, dar si de calitate), dar mai gustoasa.
-
Salata de cartofi cu muraturi
Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.