Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismal la o masa in timpul sezonului rece. Pe langa faptul ca este gustoasa, reteta are avantajul unei dificultati reduse.
Valoare nutritiva per portie: 130 kilocalorii, 3g proteine, 21g carbohidrati, 4g grasimi, 1g grasimi saturate, 5g fibre, 14g zahar, 0,5g sare
Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
1 lingura de unt
3 cepe, tocate
2 linguri de salvie tocata
1,4kg de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte
1 lingura de miere
1,5l supa de legume
fire de chives, tocate
piper negru, pentru servit
Mod de preparare:
Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare. Adauga ceapa si salvia si soteaza-le pana se inmoaie (cca. 15 minute). Pune dovleacul si amesteca 5 minute. Adauga mierea, supa si fierbe totul pana cand dovleacul devine moale.
Lasa supa la racit cateva minute si paseaz-o intr-un blender iar daca este prea groasa, adauga supa de legume sau putina apa. Reincalzeste-o inainte de servire. Presara firele de chives si piperul negru.
Sursa foto: seriouseats.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Supa de dovleac si ciuperci
O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.
-
Specialitati ardelenesti de toamna. Supa de dovleac
Dovleacul nu se numara doar printre cele mai gustoase legume de toamna ci sta deopotriva alaturi de cele mai sanatoase. Pana cand iarna isi va intra in drepturi, este de dorit sa consumam dovleac cat mai frecvent si in maniere cat mai diverse.
-
Prajituri speciale. Rulada cu crema de dovleac si smantana
O prajitura pe care o puteti prepara pentru zilele speciale din viata dumneavoastra poate fi rulada cu crema de dovleac si smantana.
-
Supa de dovleac si rozmarin pentru seara de Halloween
Pentru Halloween, aceasta sarbatoare internationala anuala, care se celebreaza prin activitati specifice, puteti include in meniu si o supa speciala: supa de dovleac si rozmarin.
-
Supa de dovleac cu smantana
O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.