Supa de dovleac si rozmarin pentru seara de Halloween
Sarbatoare internationala anuala, sarbatoarea de Halloween se celebreaza pe 31 octombrie prin activitati specifice si anume: petrecere cu costume, focuri de tabara, dovleci, povesti infricosatoare si altele.
Va propunem sa includeti in meniu o supa speciala pentru aceasta sarbatoare: supa de dovleac si rozmarin.
Ingrediente necesare:
1 dovleac mediu (1 kg de pulpa de dovleac)
2 linguri de ulei
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin proaspat
1 l de zeama de legume
150 ml smantana saraca in grasimi
Se prepara astfel:
Dovleacul se taie in partea de sus si i se scoate pulpa.
Apoi pulpa se separa de seminte de dovleac.
Se taie cubulete miezul.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Usturoiul se curata si se piseaza.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins.
Se pun apoi miezul de dovleac si ceapa.
Se adauga si usturoiul.
Se mai pun si crengutele de rozmarin.
Se amesteca mereu.
Se lasa la foc mediu timp de 5 minute.
Zeama de legume se prepara dintr-un cub Knorr de legume pus la 1 l de apa.
Apoi se adauga zeama in tigaie.
Se lasa 25 de minute sa fiarba.
Se scoate rozmarinul din compozitia fiarta.
Apoi se acopera si se mai lasa asa tot 25 de minute.
Apoi compozitia fiarta se mixeaza.
Se pune si smantana.
Se mai pune la foc mic timp de 10-15 minute sa se incalzeasca.
Se prepara in acest timp si crutoanele.
Cuburi mici de paine se pun intr-o tava la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.
Aceasta reteta exotica de supa se poate servi fierbinte in coaja de dovleac.
Se decoreaza cu frunzulite de rozmarin.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Sos de vin rosu cu rozmarin
Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.
-
Masca de fata cu dovleac si iaurt pentru pielea uscata
Vremea rece de afara incepe sa ne afecteze din ce in ce mai mult pielea fetei. De aceea, datoria noastra este sa o protejam impotriva uscarii si altor efecte neplacute. Va propunem astfel sa incercati o masca de fata cu dovleac si iaurt, speciala pentru pielea uscata.