Sulf

Ceea ce caracterizeaza sulful este cu siguranta mirosul sau pregnant si intepator. Desi nu exista o doza minima sau maxima recomandata, sulful este un element care isi are locul sau in functionarea normala a organismului.

 

Doza zilnica recomandata: nestabilita.

 

Surse

Alimentele bogate in proteine, precum carnea si pestele, anumite ape, ca si aerul, ne furnizeaza sulful.

 

Roluri si caracteristici

- intervine in actiunile asupra agentilor toxici;

- este legat de proteinele specializate in fabricarea tesutului osos si de cele cu rol in sanatatea unghiilor si a parului;

- se fixeaza de mai multe toxine, pe care le transforma in substante chimice care nu mai sunt toxice.

 

Tulburari atribuite deficitului sau consumului excesiv de sulf

Nu s­au raportat.

 

Nota utila

- Sulfatii care se gasesc ocazional in alimentele preparate si in medicamentele din grupul sulfamidelor nu au nimic de­a face cu sulful, in afara de rezonanta asemanatoare a denumirii.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete

    O ceapa alba medie spre mare, rotunda, usor turtita, aparent acest sortiment foarte popular in statul american Georgia (de altfel ceapa Vidalia a devenit si leguma oficiala din Georgia inca din 1990) nu este cu nimic deosebit. Insa cei care au avut sansa sa il guste au descoperit cu uimire o ceapa… dulce.

  • Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?

    Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.

  • Pentru ochi sanatosi nu scapa luteina din vedere!

    In urma cu aproape doua decenii, optometristul Stuart Richer observa ca la pacientii cu degenerare maculara – o afectiune oftalmologica ce afecteaza unul din opt americani – simptomele se amelioreaza cu multivitamine.

  • Anemonele japoneze, flori de septembrie pe placul tuturor

    Genul Anemone cuprinde circa 120,000 de specii de flori si face parte din familia Ranunculaceae. Reprezentantele acestuia sunt plante erbacee, perene

  • Detoxifierea organismului, o cerinta a timpurilor noastre

    Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor consumate la fiecare masa, inchipuiti-va organismul ca pe o masinarie a carei functionare depinde in buna masura de calitatea combustibilului.


Warning: fopen(cache/c29ed5115e36fb0cb92ba2052c29dffb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139