Sulf
Ceea ce caracterizeaza sulful este cu siguranta mirosul sau pregnant si intepator. Desi nu exista o doza minima sau maxima recomandata, sulful este un element care isi are locul sau in functionarea normala a organismului.
Doza zilnica recomandata: nestabilita.
Surse
Alimentele bogate in proteine, precum carnea si pestele, anumite ape, ca si aerul, ne furnizeaza sulful.
Roluri si caracteristici
- intervine in actiunile asupra agentilor toxici;
- este legat de proteinele specializate in fabricarea tesutului osos si de cele cu rol in sanatatea unghiilor si a parului;
- se fixeaza de mai multe toxine, pe care le transforma in substante chimice care nu mai sunt toxice.
Tulburari atribuite deficitului sau consumului excesiv de sulf
Nu sau raportat.
Nota utila
- Sulfatii care se gasesc ocazional in alimentele preparate si in medicamentele din grupul sulfamidelor nu au nimic dea face cu sulful, in afara de rezonanta asemanatoare a denumirii.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete
O ceapa alba medie spre mare, rotunda, usor turtita, aparent acest sortiment foarte popular in statul american Georgia (de altfel ceapa Vidalia a devenit si leguma oficiala din Georgia inca din 1990) nu este cu nimic deosebit. Insa cei care au avut sansa sa il guste au descoperit cu uimire o ceapa… dulce.
-
Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?
Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.
-
Pentru ochi sanatosi nu scapa luteina din vedere!
In urma cu aproape doua decenii, optometristul Stuart Richer observa ca la pacientii cu degenerare maculara – o afectiune oftalmologica ce afecteaza unul din opt americani – simptomele se amelioreaza cu multivitamine.
-
Anemonele japoneze, flori de septembrie pe placul tuturor
Genul Anemone cuprinde circa 120,000 de specii de flori si face parte din familia Ranunculaceae. Reprezentantele acestuia sunt plante erbacee, perene
-
Detoxifierea organismului, o cerinta a timpurilor noastre
Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor consumate la fiecare masa, inchipuiti-va organismul ca pe o masinarie a carei functionare depinde in buna masura de calitatea combustibilului.