Sos libanez cu usturoi
Ingrediente:
- 3 capatani mari de usturoi
- 1 ceasca cu zeama de lamaie
- 1 lingurita sare
- 3 cesti cu ulei
Preparare:
Puneti usturoiul curatat intr-un blender si amestecati pana cand devine pasta. Adaugati uleiul foarte incet, sarea si sucul de lamaie, iar apoi amestecati la viteza medie pana cand capata consistenta maionezei.
Depozitati sosul in frigider, intr-un recipient din sticla.
Se serveste de regula alaturi de fripturi, ca dressing pentru salate sau sandwichuri.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde
Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.
-
Retete rapide fara foc. Crema de rosii cu usturoi
Retetele realizate rapid si nepregatite termic sunt numai bune in zilele foarte calduroase care au inceput sa vina. Va propunem sa degustati crema de rosii cu usturoi.
-
Crema de fasole alba cu usturoi
O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.
-
Spaghete delicioase cu usturoi si limette
O reteta delicioasa de gustul careia sa va bucurati din plin la sfarsitul saptamanii si nu numai este reteta de spaghete cu usturoi si limette.
-
Retete de post. Salata de cartofi cu usturoi
O salata usoara este numai buna pentru zilele de post din an. Va propunem sa incercati salata de cartofi cu usturoi. Ingredientele pentru preparare sunt urmatoarele: