Sos cu vin rosu, otet balsamic si unt

Ingrediente:

½ cana ceapa taiata rondele subtiri
1 sfecla rosie mica, curatata si feliata
2 cani vin rosu sec
1-2 frunze dafin
2 cani supa de vita
2 linguri otet balsamic
3 linguri unt
sare, piper negru

Mod de preparare: intr-o craticioara se pun pe foc mediu ceapa tocata, feliile de sfecla, vinul, otetul balsamic si frunza de dafin, amestecand usor si lasand pana cand compozitia incepe sa fiarba. Se lasa pentru 10-12 minute pana incepe sa scada, se toarna si supa de vita la temperatura camerei si se fierbe pe foc mediu spre mare pana cand sosul scade la aproximativ jumatate. Se ia de pe foc, se incorporeaza toata cantitatea de unt, se condimenteaza cu putina sare si piper negru. Se serveste imediat. Se poate pastra la frigider dupa ce s-a racit pentru cel mult o saptamana, intr-un recipient inchis ermetic.

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir

    Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.

  • Sos de salata cu otet balsamic si mustar

    O reteta pentru un sos de salata ce are la baza mustarul de calitate si un otet balsamic bun, aromat, gata sa transforme o reteta banala intr-o surpriza culinara.

  • Cocktail de vara cu vin rosu si fructe

    Daca beti cu placere un smoothie plin de vitamine, mai ales cand afara e tot mai cald, de ce sa nu incercati o reteta in care alaturi de fructe aromate alegeti un vin rosu sec sau, de ce nu, unul dulce si parfumat.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.

  • Sos de vin rosu cu rozmarin

    Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.


Warning: fopen(cache/d9698b022e3af0257ed1c9568e62935c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139