Sos de salata cu otet balsamic si mustar
Ingrediente:
2 linguri otet balsamic
2 linguri mustar
6 linguri ulei de masline
1 lingurita miere
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita piper macinat
Mod de preparare: intr-un bol se bat bine otetul cu mustarul, mierea, sarea si piperul, pana cand aveti un sos omogen. Se adauga treptat uleiul de masline, amestecand de fiecare data foarte bine cu un tel sau un mixer vertical. Se foloseste imediat, dar se poate pastra la frigider pentru 2 saptamani, lasandu-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de utilizare.
Articole asemănătoare
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Rulouri cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza
Pentru o masa delicioasa, pregatiti rulourile cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza. Ingredientele le gasiti mai jos:
-
Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar
O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid