Cocktail de vara cu vin rosu si fructe
Ingrediente:
1 sticla de vin (750 ml)
1 cana capsune foarte coapte
1 banana bine coapta
1 cana zmeura sau afine
2-3 linguri zahar
50 ml rom alb sau brun pentru un plus de aroma
apa minerala sau apa tonica rece
cuburi de gheata
Mod de preparare: puneti in blender fructele, zaharul, romul si ½ cana de apa, mixand totul foarte bine. Compozitia se toarna intr-o carafa si se adauga sticla de vin (cat mai rece) si se completeaza dupa gust cu apa minerala sau apa tonica, pana cand obtineti gustul si consistenta dorite. Se bea cu sau fara gheata, dupa plac.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sangria cu cidru pentru zilele de iarna
O portie racoritoare de sangria cu vin rosu si fructe este o reteta clasica, dar in aceasta varianta de iarna vinul este inlocuit cu un cidru de calitate si cu mirodenii de sezon.
-
Bautura de vara cu sampanie si capsuni
O bautura de vara cu vin rece, suc de portocale proaspat sau din cutie si gust intens de capsuni. In lipsa fructelor proaspete se pot folosi si congelate.
-
Cocktail de vara cu tequila, grepfrut si bere
O bautura buna pentru serile calde de vara, cu note intense de citrice si arome de tequila.
-
Cocktail de vara cu vin alb si rom
Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.