Sangria cu cidru pentru zilele de iarna
Ingrediente:
2 sticle vin rosu
6 cani cidru, rece
1-2 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
4-5 cuisoare intregi
½ lingurita nucsoara rasa
felii subtiri de lamaie si portocala
coaja rasa de portocala dupa gust
Mod de preparare: fierbeti jumatate din cantitatea de vin cu toate mirodenii si dupa ce s-a racit putin amestecati bine zaharul si turnati amestecul intr-o carafa. Se completeaza cu restul de vin rosu, cidrul rece, se adauga felii de lamaie si portocala si se serveste in cani, cu sau fara coaja rasa de portocala deasupra. Poate fi incalzit la microunde pentru cei care prefera o bautura fierbinte.
Foto: pxhere.com
Articole asemănătoare
-
Shake de iarna cu lapte de migdale si mirodenii
O bautura calda pentru zilele friguroase, lapte de migdale in combinatie cu vanilie, scortisoara, cardamon pentru un amestec de gusturi si nuante care va vor relaxa si va vor umple de energie.
-
Mancare de ciuperci pentru zilele cu post
Rolul ciupercilor in bucatarie a fost mereu comparabil cu acela al plantelor de baza sau chiar al carnii.
-
Shake simplu de vara, cu lapte de cocos si banana congelata
Shake-ul este o bautura cremoasa si gustoasa, potrivita pentru zilele de vara. O reteta rapida, ieftina si accesibila chiar si celor putin experimentati, este cea cu lapte de cocos si banana congelata. Iata ce ingrediente va sunt necesare pentru o portie
-
Retete pentru sarbatorile de iarna. Tochitura cu mamaliga
O mancare delicioasa pe care o puteti prepara de sarbatorile de iarna si care este inclusa in meniul specialitatilor traditionale este tochitura cu mamaliga.
-
Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor
Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate cat mai alese pentru persoanele speciale din viata noastra. Va propunem sa incercati pentru zilele festive ce vor urma reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.