Sos cu branza cheddar, bere si boia
Ingrediente:
2 linguri unt
3 linguri faina
1 cana lapte
2/3 cana bere neagra sau blonda, dupa gust
½ lingurita mustar
½ lingurita usturoi tocat marunt
1 varf de lingurita boia dulce sau iute
sare, piper negru
2 cani branza cheddar rasa
Mod de preparare: branza cheddar se rade si se tine deoparte, intr-un bol. Untul se topeste pe foc mic spre mediu intr-o craticioara, se adauga treptat faina si se amesteca tot timpul. Se toarna si laptele (la temperatura camerei), continuand sa amestecati bine sosul pana cand compozitia se leaga. Se pun si berea, mustarul, usturoiul, putina sare si piper, boiaua, amestecand dupa fiecare. Cand compozitia este fierbinte se pune si branza rasa, amestecand tot timpul. Este un sos care se serveste imediat, cat mai cald (altfel se intareste), sau se poate incalzi ulterior la microunde.
Foto: cheesewiki.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu branza cheddar si lapte
O reteta pentru un sos cremos, excelent pentru paste, legume sotate, cartofi copti sau pentru carnea de pui la cuptor sau gratar. Folositi o branza cheddar maturata, cu gust puternic, alaturi de o branza gorgonzola dominata de notele picante.
-
Paste cu branza cheddar
Simplu de pregatit, bune ca fel principal sau gustare, satioase si interesante datorita aromei de nucsoara.
-
Sos cald cu branza cheddar si vin alb
Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.