Paste cu branza cheddar
250 g paste fierte al dente
200 g cheddar ras
50 g unt
1 lingurita faina
600 ml lapte
1 lingura pesmet
nucsoara
sare, piper
Mod de preparare: intr-un vas potrivit se topeste untul, se adauga faina si se lasa pe foc mic, amestecand bine. Se toarna treptat laptele caldut, adaugand atunci cand a inceput sa se ingroase trei sferturi din cantitatea de branza cheddar rasa si putina nucsoara macinata. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pastele fierte al dente, amestecand totul foarte bine. Se toarna totul intr-o tava incapatoare, apoi deasupra se toarna restul de cheddar amestecat cu pesmetul. Totul se baga in cuptorul incins la 180 de grade si se lasa pentru 20-25 de minute. Pastele cu cheddar se servesc fierbinti.
Articole asemănătoare
-
Sos cu branza cheddar si lapte
O reteta pentru un sos cremos, excelent pentru paste, legume sotate, cartofi copti sau pentru carnea de pui la cuptor sau gratar. Folositi o branza cheddar maturata, cu gust puternic, alaturi de o branza gorgonzola dominata de notele picante.
-
Sos cu branza cheddar, bere si boia
Un sos cremos, consistent, cu gust intens, perfect pentru o gama larga de aperitive. Versatil si cu o aroma aparte, poate insoti fripturi, legume coapte, biscuiti sarati. Poate fi folosit si pentru tartine ca un aperitiv satios si interesant.
-
Aperitive cu branza cheddar si piper negru
Proaspete si fierbinti, asteptand musafirii cu miros de cheddar putin picant, bine piperat, o gustare satioasa si plina de arome.
-
Sos cald cu branza cheddar si vin alb
Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.
-
Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui
O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.