Solutii naturiste impotriva tusei seci

Uneori nimic nu pare mai chinuitor decat accesele de tuse seaca, des intalnite in perioada rece dupa ce am trecut printr-o raceala sau o gripa, sau atunci cand alergiile ne dau iarasi de furca. Tusea seaca este usor de recunoscut si aparent greu de vindecat, insa pe langa tratamentul prescris de medic putem sa folosim si unele solutii naturiste din gama impresionanta a medicinei traditionale. Puteti sa ajutati corpul sa lupte cu simptomele atat de neplacute cu o cana de ceai fierbinte, si nu uitati ca mierea, propolisul sau lamaia sunt mereu de folos.

 

Remedii naturale in cazurile de tuse seaca

Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

Puteti folosi ghimbirul si in afara bucatariei pentru efectele sale revitalizante, antiinflamatoarea si dezinfectante, sub forma de infuzie (simplu sau alaturi de alte plante medicinale), tinctura sau mestecand o bucatica de radacina bine curatata.

Luati putin propolis, pentru a calma mai usor durerile de gat si inflamatia cu efectele sale dezinfectante, antibacteriene si antiinflamatorii.

Nu uitati de remediul clasic, siropul de patlagina care poate fi usor de gasit in magazinile naturiste, simplu sau ca parte din siropurile de tuse cu ingrediente naturale. Si in plus are un gust placut, foarte aromat.

Va place limonada? Cand suferiti de tuse seaca pregatiti o limonada cu mai multa lamaie decat de obicei, fara sa uitati mierea, si incalziti-o 1 minute la microunde. Se bea fierbinte, cu inghitituri mici, 1-2 cani pe zi.

Mierea de albine naturala este o remediu miraculos pentru o gama larga de afectiuni, iar in cazul tusei 1-2 lingurite luate de 2-3 ori pe zi dezinfecteaza gatul, are efect antibacterian, calmeaza iritatia si durerile, reducand frecventa acceselor de tuse.

Si laptele cald, baut cu putina miere sau simplu, ajuta la linistirea tusei seci, mai ales cand este baut cu jumatate de ora inainte de culcare.

Hreanul proaspat ras este un alt remediu mai putin folosit. Pur si simplu mancati putin hrean sau, daca gustul este prea puternic, inhalati aroma lui picanta si dominatoare, care va ajuta la eliberarea cailor respiratorii.

O alta solutie traditionala este gargara cu apa sarata (1 cana de apa cald si o lingurita de sare), repetand procedeul de 2-3 ori pe zi.

Foto: rawpixel.com

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva respiratiei urat mirositoare

    Mestecati frunze verzi de patrunjel proaspat pentru a improspata respiratia in orice moment al zilei. Gustul este placut, racoritor si reconfortant, iar efectul este imediat.

  • Solutii si remedii naturiste impotriva oboselii cronice

    Cu totii am avut perioade in care obligatiile zilnice, munca excesiva, vremea prea rece sau poate prea calduroasa, stresul cotidian ne-au facut sa ne simtim obositi, epuizati, lipsiti de energie.

  • Remedii naturiste impotriva durerilor de dinti

    Uleiul esential de cuisoare poate fi folosit punand cateva picaturi pe o bucatica de tifon si tamponand usor zona dureroasa (este bun si pentru durerile de gingii). Iar 1-2 cuisoare intregi, mestecate indelung, improspateaza respiratia, reduc placa bacteriana si riscul aparitiei cariilor.

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.


Warning: fopen(cache/8cae0c7720470e0c0087fa8442da2a57) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139