Solutii naturiste impotriva respiratiei urat mirositoare

O problema stanjenitoare si des intalnita, respiratia urat mirositoare sau halitoza poate fi o afectiune temporara sau dimpotriva cronica, cel mai adesea cauzata de o igiena dentara precara sau probleme digestive (dar nu exclusiv). Insa dincolo de afectarea socializarii ce poate merge pana la anxietate si depresie, efectele acestei afectiuni pot fi reduse si cu ajutorul terapiilor naturiste diverse. Esential este sa va hidratati constant, sa va curatati cat mai bine dintii, sa evitati alimentele cu miros puternic sau cele picante, dar si tigarile sau cafeaua. Si intotdeauna apelati la medic pentru a detecta cauzele halitozei.

Mestecati frunze verzi de patrunjel proaspat pentru a improspata respiratia in orice moment al zilei. Gustul este placut, racoritor si reconfortant, iar efectul este imediat. La fel puteti mesteca 1-2 cuisoare intregi (daca suportati gustul picant, usor intepator, intens) sau o bucatica de ghimbir (la fel, poate sa nu fie pe placul tuturor).

Apelati la ceaiurile de plante medicinale pentru a curata gura si a folosi astfel efectele lor antibacteriene. Se prepara un ceai de musetel, tei, menta, ghimbir, baut cald, cu sau fara miere (un alt dezinfectant natural).

Ceaiul verde are efecte antibacteriene recunoscute, potoleste setea, este o buna sursa de vitamine care hidrateaza, incarca de energie si ofera o gama impresionanta de beneficii. Persoanele care beau des ceai verde vor avea si o respiratie placuta.

Ananasul este recomandat si pentru o respiratie mai proaspata, fie sub forma de suc, preferabil din fruct si nu din cutie, fie sub forma unui desert delicios. Curata dintii si in plus satisface pofta de dulce. O alta solutie dulce sunt citricele, fie portocale sau mandarine, fie o portie de grepfrut.

Telina este des intalnita in bucatarie datorita gustului usor de recunoscut, puternic si aromat, si o puteti folosi si pentru a trata halitoza. Mestecati putina telina, mai ales la sfarsitul mesei.

Va place scortisoara? Nelipsita dintr-o serie lunga de retete de desert (si nu numai) este una dintre mirodeniile fara de care arta gastronomica ar fi mult mai saraca, dar este des intalnita si in medicina naturista. Folositi pudra de scortisoara – un varf de lingurita sau mai mult, dupa gust – pentru a reduce nivelul bacteriilor de pe dinti, gingii si limba. Puteti sa folositi si un baton de scortisoara, ca o gustare dulce si parfumata.

Apa calduta cu sare poate fi folosita pentru a face gargara in fiecare zi, limitand astfel numarul bacteriilor, prevenind infectiile din cavitatea bucala si improspatand respiratia.

Iaurtul nu este bun doar pentru digestie, ci si pentru echilibrarea florei bacteriene la nivelul gurii. Alegeti un iaurt natural, fara alte arome adaugate, si ar trebui sa observati efectele in scurt timp.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva tusei seci

    Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

  • Solutii si remedii naturiste impotriva oboselii cronice

    Cu totii am avut perioade in care obligatiile zilnice, munca excesiva, vremea prea rece sau poate prea calduroasa, stresul cotidian ne-au facut sa ne simtim obositi, epuizati, lipsiti de energie.

  • Tratamente si remedii naturiste cu busuioc

    Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Mararul in medicina naturista

    Folosit in diverse retete culinare pentru aroma sa usor de recunoscut, mararul poate fi intalnit si in medicina naturista unde este utilizat fie proaspat, fie sub forma de suc, tinctura sau seminte (usor de gasit in magazinele naturiste), avand o gama larga de utilizari.


Warning: fopen(cache/bb140006dbb6f3660aef2dae2a22ff54) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139