Smoothie cu lapte vegetal, sirop de artar si capsuni
Ingrediente:
1 cana lapte vegetal (migdale sau soia)
1 cana capsuni proaspete sau congelate
1 lingura miere sau sirop de artar
½ lingurita scortisoara pudra
1 lingurita zahar
cuburi de gheata
1 varf de lingurita extract de vanilie
Mod de preparare: turnati in blender laptele vegetal, adaugati capsunile intregi sau taiate in jumatati (daca sunt prea mari), mierea sau siropul de artar, mixand totul la viteza mare pana cand aveti o compozitie fina, cremoasa. Se adauga 2-3 cuburi de gheata, vanilia si scortisoara, zaharul, mixand din nou. Se mai poate adauga putin lapte de migdale sau soia pentru o compozitie mai cremoasa. Se bea imediat.
Foto: pxhere.com
Articole asemănătoare
-
Milkshake cu unt de arahide si scortisoara
Un milkshake usor de pregatit acasa, pentru care veti avea nevoie de 2-3 banane bine coapte (tinute la congelator pentru 20 de minute inainte de a fi taiate), unt de arahide cremos, lapte de cocos, putina scortisoara, putina miere sau sirop de artar. Rezultatul? O bautura dulce, aromata, parfumata, perfecta cu putina gheata.
-
Smoothie cu pere si lapte de migdale pentru un sistem imunitar puternic
O reteta care profita de perele bine coapte, alaturi de scortisoara, ghimbir, miere (sau sirop de artar) si lapte vegetal, ideal un lapte de migdale plin de savoare si gust.
-
Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie
Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.
-
Cocktail cu sirop de artar, rom brun si cafea neagra
O bautura ce este la fel de buna rece sau calda, cu aroma intensa de cafea de calitate, un rom bun si notele dulci ale siropului de artar.
-
Cocktail de vara cu menta si sirop de artar
O reteta cu multa prospetime racoroasa data de frunzele de menta, note dulci ale siropului de artar si un fundal asigurat de un bourbon sau un whiskey de calitate. Totul racit cu gheata pentru o bautura buna intr-o zi calduroasa.