Cocktail de vara cu menta si sirop de artar

Ingrediente:

10-12 frunze de menta proaspata
2 lingurite sirop de artar
50 ml bourbon sau whiskey
apa tonica rece
cuburi de gheata

Mod de preparare: intr-un pahar de whiskey se pun frunzele de menta si se zdrobesc usor, preferabil cu un pistil, pana cand isi elibereaza aroma si sucul si sunt bine maruntite. Se toarna deasupra siropul de artar si toata cantitatea de alcool, amestecand putin, se completeaza dupa gust cu apa tonica si se serveste cu 1-2 cuburi de gheata.

Foto: publicdomainpictures.net

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cocktail de vara cu menta, sirop de pepene galben si gin

    Pentru siropul de pepene galben alegeti un fruct bine copt, parfumat, taiati miezul in bucati potrivite, pe care le puneti apoi in aparatul de suc sau in mixer. Se trece prin sita si se poate pastra la frigider pentru cel mult trei zile.

  • Cocktail cu sirop de artar, rom brun si cafea neagra

    O bautura ce este la fel de buna rece sau calda, cu aroma intensa de cafea de calitate, un rom bun si notele dulci ale siropului de artar.

  • Cocktail cu menta, zmeura si rom

    O bautura de vara, cu note exotice si dulci, fructate, excelenta atunci cand este foarte rece.

  • Cocktail cu bere, sirop de artar si bourbon

    Gustului amarui de bere neagra de calitate i se adauga aroma de lamaie si dulceata aparte a siropului de artar, rezultatul final fiind un cocktail cu personalitate.


Warning: fopen(cache/5213dbf32c696a3ae71918eb8bcced9e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139