Sarmale cu carne, fierte in dovleac
Un miros imbietor de dovleac se va raspandi in bucatarie si sarmalele vor fi foarte apetisante daca veti incerca reteta de sarmale cu carne, fierte in dovleac.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
un dovleac potrivit
2 verze murate
amestec de carne de porc cu carne de vita pentru umplutura
smantana
foi de dafin
piper
afumatura (kaizer, fleica afumata sau piept de porc)
Se prepara astfel:
Dovleacul se taie in partea de sus.
Apoi se curata de seminte.
Se scoate si miezul, care apoi se toaca marunt.
Se prepara carnea pentru umplutura.
Apoi se infasoara in foi de varza murata.
In interiorul dovleacului se pune mai intai un strat de afumatura.
Dupa aceea se pun in dovleac si sarmalele impachetate.
Intre straturile de sarmale se pune miezul taiat de dovleac.
Se mai adauga tot intre straturi foi de dafin si boabe de piper.
Dovleacul gata prepatit se pune intr-o oala mare cat sa il cuprinda.
Apoi se toarna apa in oala respectiva si se pune la cuptor.
Se lasa la foc mic timp de 3 ore.
Sarmalele gata facute se pun pe un platou, ornate cu miez de dovleac si smantana.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Tocanita cu carne de vitel si legume
O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Ciulama cu carne de iepure
Ciulamaua cu carne de iepure este o reteta mai rar intalnita si preparata la noi, insa este cat se poate de gustoasa. Carnea de iepure contine putin colesterol, este sanatoasa si se poate utiliza si in diete.