Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
1-2 lingurite coaja rasa de limeta bio
2-3 linguri suc de limeta
1 lingura miere (sau mai putin, dupa gust)
1 salata verde, spalata bine si taiata mare
2 bucati piept de pui la gratar, taiat felii
1 cana capsuni spalate si taiate jumatati sau sferturi, dupa preferinta
120 g branza feta sfaramata
1 avocado curatat si taiat bucatele mici
1 ceapa rosie mica, curatata si taiata rondele
Mod de preparare: intr-un bol mic se amesteca bine uleiul de masline, coaja si zeama proaspata de limeta, mierea, se condimenteaza cu putina sare si putin piper, iar sosul se tine la frigider pentru 10-15 minute. Intr-un castron se pune salata verde, amestecand pe rand pieptul de pui taiat si lasat sa se raceasca putin, capsunile feliate, branza sfaramata, bucatelele de avocado si rondele de ceapa rosie, condimentand cu putina sare si putin piper. Se toarna deasupra sosul rece si se serveste imediat, cu paine prajita alaturi.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu ceapa rosie, cartofi dulci si branza feta
O reteta pentru zilele de toamna in care cartoful dulce, prea rar intalnit, este copt si devine baza pentru o salata satioasa.
-
Salata de rosii cu ierburi, masline si branza
Ierburi aromatice, tomate cu gust puternic, ardei rosu, masline si branza feta
-
Salata de vara cu spanac, branza si mar
Consistenta si proaspata, cu gust vegetal puternic si savoarea de branza feta.
-
Salata cu pui, smochine si mozzarella
La prima impresie, carnea de pui, smochinele si mozzarella nu par a avea multe in comun. Reteta pe care o vom prezenta este inedita tocmai prin aceea ca uneste intr-un singur gust, aromat, ingrediente atat de diferite.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.