Salata de vara cu spanac, branza si mar
200 g spanac proaspat
un mar rosu, mare
o jumatate de cana branza feta sfaramata
o ceapa rosie medie
un sfert de cana migdale crude
trei linguri ulei de masline
o lingura otet de vin rosu
4-6 catei de usturoi tocati
doua lingurite mustar
sare, piper
Mod de preparare: spanacul se spala si se taie cat de marunt doriti. Marul se taie felii subtiri, cu tot cu coaja. Intr-un bol puneti spanacul, feliile de mar si branza feta, migdalele sfaramate (le puteti praji la cuptor pentru 10 minute) si usturoiul. Turnati deasupra sosul din ulei, otet, mustar, sare si piper. Se amesteca bine toate ingredientele si se serveste imediat. Perfecta intr-o zi calduroasa ca gustare sau fel principal usor.
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu iaurt, mere si branza cheddar
O reteta de salata consistenta, care poate fi felul principal intr-o zi de vara.
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.
-
Salata de vara cu broccoli, mere si iaurt
Poate ca pana acum ati evitat sa mancati broccoli, dar in aceasta salata de vara s-ar putea sa va placa neasteptat de mult.
-
Salata de vara cu valeriana si avocado
Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid