Salata de toamna cu ceapa rosie, cartofi dulci si branza feta
Ingrediente:
2-3 cartofi dulci mari, curatati si taiati cubulete
1 ceapa rosie, taiata rondele
3 linguri ulei de masline
½ cana merisoare uscate
100 g branza feta, sfaramata
patrunjel proaspat sau uscat, tocat marunt
sare, piper negru
2 linguri otet de mere
1 lingura mustar
1 lingura miere
1 lingurita boia dulce
Mod de preparare: cubuletele de cartof dulce si rondelele de ceapa se presara cu sare si piper, se ung cu o lingura de ulei si se coc in cuptor, intr-o tava potrivita in care s-a asezat hartie de copt. Se scot cand sunt bine facute – dupa aproximativ 15-20 de minute – si se lasa in tava, la racit, pentru a fi ulterior puse intr-un bol de salata. Separat se amesteca mustarul, mierea, otetul, boiaua, putina sare si piper, restul de ulei, mixand totul pana cand obtineti sosul de salata, care se toarna si el in bol. Se amesteca usor cu ingredientele, se presara peste tot branza si patrunjelul, merisoarele, dupa care se poate servi.
Articole asemănătoare
-
Salata cu fructe de toamna
Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.
-
Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi
O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.
-
Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie
Un fel consistent, destul de usor de preparat si neasteptat de satioasa, incat o portie ar fi suficienta pentru o masa. Cu arome de toamna si gusturi pline, este o salata de care va puteti bucura in zilele tot mai reci.
-
Salata de toamna cu sfecla rosie, morcov si ceapa
Perfecta ca garnitura pentru carnea de porc sau de pui, o salata de toamna plina de gust si aroma. Usor de preparat si merge la fel de bine ca gustare.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.