Salata de iarna cu citrice si miez de nuca
Ingrediente:
1 portocala mare
2-3 mandarine
1 grepfrut rosu
1 ceapa rosie medie
1 lingura samburi de rodie
1 lingura cu varf miez de nuca, taiat mare
2 linguri otet de vin alb
2 linguri miere
2 linguri ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare: citricele se curata, iar grepfrutul intreg se taie in felii subtiri, rotunde, iar feliile de portocala in jumatati, asezandu-le pe toate intr-un bol. Se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri. Separat se amesteca bine uleiul de masline, otetul de vin, mierea, putina sare si putin piper, iar acest sos se toarna peste bucatile de citrice. Se pun samburii de rodie si miezul de nuca (crud sau putin prajit la cuptor, dupa gust), se amesteca usor si se poate servi.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
-
Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie
O reteta de salata perfecta pentru toamna, cu gust bogat si intens, multe vitamine, fibre si energie pentru o zi lunga, plina de sarcini care trebuie duse la bun sfarsit. Alegeti mere rosii, bine coapte, iar miezul de nuca poate fi folosit crud sau prajit la cuptor.
-
Salata de primavara cu morcovi, nuci si stafide
Poate fi o gustare plina de savoare, o cina usoara cu fibre si vitamine, sau de ce nu un desert inedit. Puteti folosi miez de nuca, migdale crude sau prajite, nuci pecan, practic orice combinatie este permisa pentru un plus de savoare.
-
Salata de iarna cu pui si broccoli
O salata consistenta, cu broccoli, piept de pui si un sos dulce-acrisor, buna ca aperitiv sau ca gustare in zilele reci.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.