Salata de primavara cu morcovi, nuci si stafide
Ingrediente:
500 grame morcovi, curatati si taiati fideluta
1-2 linguri patrunjel verde tocat
2-3 fire ceapa verde tocata
1 cana cu miez de nuca crud sau prajit, migdale crude sau coapte, stafide, nuci pecan, etc in proportiile dorite, dupa gust
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite miere
1 lingurita mustar
1 praf de sare
1 praf piper negru macinat
Mod de preparare: puneti in bol morcovii, amestecandu-i bine cu ceapa verde tocata si nucile, migdalele si stafidele. Separat se pregateste un sos din ulei, suc de lamaie, miere, mustar, sare si piper, adaugandu-l salatei si amestecand pana este bine incorporat. Se presara cu patrunjelul si se serveste dupa ce s-a tinut la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Foto: pixnio.com
Articole asemănătoare
-
Salate racoritoare. Salata de telina cu mere si maioneza
Sezonul salatelor de-abia a inceput, iar noi ne putem bucura de gustul sanatos al legumelor colorate, preparand diverse mixuri de legume. Va propunem sa degustati salata de telina cu mere si maioneza.
-
Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
-
Salata de cartofi cu porumb si ardei gras
Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid
-
Salata de mar cu branza de capra si andive
O salata cu un gust bun este binevenita in orice moment al zilei, fie ca sunteti acasa ori la lucru. Pentru a va bucura de acest gust, va propunem sa pregatiti salata de mar cu branza de capra si andive.