Salata cu fructe de padure, miere si lamaie

Ingrediente:

coaja de la 2 lamai
¼ cana suc de lamaie
2 linguri miere
2-3 linguri apa
500 g capsune, spalate si taiate in doua
150 g zmeura
150 g afine
150 g mure
1 cana boabe de strugure, taiate in jumatati

Mod de preparare:

Mod de preparare: puneti pe foc mic o craticioara, in care turnati apa, adaugati sucul si coaja de lamaie, mierea, amestecand des si lasand pana incepe sa fiarba. Se lasa pe foc mic pentru cateva minute, apoi se lasa la racit. Separat se pun intr-un bol toate fructele, amestecandu-le usor (lasati fructele congelate la temperatura bucatariei pentru 30-40 de minute inainte), dupa care se toarna deasupra sosul racit. Se poate servi imediat sau se tine la frigider pentru cel mult doua ore.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie

    Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.

  • Salata de fructe cu pepene si fructe de padure

    O reteta pentru o salata plina de arome, ce se pregateste cu un amestec de miez de pepene rosu si galben, parfumat si dulce, si cu fructe de padure proaspete sau congelate. Se serveste cu sosul cat mai rece pentru un desert savuros.

  • Smoothie de toamna cu fructe de padure si cidru

    Folositi fructe de padure congelate si un cidru de buna calitate, iar mierea (sau siropul de artar) adauga acele note dulci, delicioase.

  • Smoothie cu fructe de padure congelate si nuca

    Fructele de padure congelate sau proaspete sunt un ingredient perfect pentru un smoothie delicios si sanatos. Pline de vitamine, cu gust proaspat, dulce acrisor, aromate, sunt versatile si transforma usor o bautura altfel banala intr-o placuta surpriza.

  • Salata cu fructe de padure, sfecla si miez de nuca

    Plina de culori si arome, transformand un bol intr-un spectacol cromatic, este o reteta in care gusturile dulci-acrisoare sunt completate de cel de sfecta si nuca.


Warning: fopen(cache/b89b3226c70c7be8cc301a9196a0eb06) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139