Salata de vara cu varza alba si castraveti
Racoritoare, cu putine calorii, excelenta pentru o gustare proaspata, cu multe vitamine, este una dintre retetele perfecte pentru zilele calduroase de vara.
Racoritoare, cu putine calorii, excelenta pentru o gustare proaspata, cu multe vitamine, este una dintre retetele perfecte pentru zilele calduroase de vara.
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.
O bautura cu gust puternic de citrice si note aromate de gin, servita cat mai rece, si cu pudra de ghimbir care ii da acel plus putin picant, original si interesant.
Pentru siropul de pepene galben alegeti un fruct bine copt, parfumat, taiati miezul in bucati potrivite, pe care le puneti apoi in aparatul de suc sau in mixer. Se trece prin sita si se poate pastra la frigider pentru cel mult trei zile.
O salata de vara consistenta, plina de vitamine si gusturi diverse, proaspata si savuroasa. Maslinele sarate completeaza branza cremoasa, alaturi de avocado, sucul de limeta sau lamaie (dupa gust) si rosiile cherry.
Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.
O reteta pentru un sos de salata ce are la baza mustarul de calitate si un otet balsamic bun, aromat, gata sa transforme o reteta banala intr-o surpriza culinara.
Usor de pregatit, cu o aroma complexa si note exotice, este un sos picant (mai mult sau mai putin, dupa gust) de inspiratie orientala, bun pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume fierte sau coapte, orez sau, de ce nu, peste.
O alternativa pentru sangria cu vin rosu, pentru care veti avea nevoie de sampanie sau vin spumant, capsune bine coapte si un vin alb usor, parfumat. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.