Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.
Alegeti un ceai verde aromat, de buna calitate, alaturi de un gin plin de gust si savoare, iar pentru notele de final ale unui cocktail usor de pregatit acasa puneti si suc de lamaie sau limeta.
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
O varianta a unei retete clasice, cu gustul dulce si savuros al sucului de ananas, notele proaspete de menta si aroma inconfundabila a unui rom de calitate. Poate fi pregatit foarte usor si acasa, pentru o seara placuta sau pentru a insoti o gustare.
Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.