Citeste articole din "Retete & Cocktails"

  • Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Berea blonda sau bruna, rece, este bautura ideala pentru un gratar alaturi de prieteni, dar in aceasta reteta rezultatul final va fi un sos dens, cremos, cu note dulci, recomandat pentru orice fel de carne, fie ea de porc, vita sau pui.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cocktail cu whiskey, ceai negru si lamaie

    Cocktail cu whiskey, ceai negru si lamaie

    O reteta pentru cei care iubesc gustul plin si complex al unui ceai negru de buna calitate, cu notele sale aromate, taninoase, alaturi de putin whiskey, bere de ghimbir cat mai rece si in plus lamaie parfumata. Cu berea la temperatura camerei si ceaiul fierbinte poate fi pregatit si ca o bautura calda.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Salata verde cu portocale, castravete si susan

    Salata verde cu portocale, castravete si susan

    V-ati plictisit de clasicele salate verzi, aceleasi retete pregatite din nou si din nou? De aceasta data baza va fi o salata verde proaspata, alaturi de felii de castravete si de portocala dulce, suculenta, si cu notele exotice ale susanului

  • Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Un sos cu gust puternic si proaspat de patrunjel verde, aromat, tocat marunt, alaturi de un pic de nucsoara rasa, traditional folosit pentru pestele prajit, fript sau fiert, dar care este la fel de bun si alaturi de alte retete.

  • Cocktail cu rom si bere de ghimbir

    Cocktail cu rom si bere de ghimbir

    O bautura cu gust puternic de rom brun, exotic si aromat, dar improspatat de berea de ghimbir, rece si racoritoare. Gata imediat, este excelenta pentru a fi bauta alaturi de prieteni, si daca romul este prin traditie bautura preferata a piratilor si marinarilor care isi petreceau mare parte din viata pe valuri, acesta ar putea fi un omagiu contemporan. Si incantator.

  • Sos cu portocala si ananas

    Sos cu portocala si ananas

    O reteta de inspiratie tropicala, aromata, dulce, plina de note savuroase, buna pentru o gama larga de deserturi, dar si (pentru cei care nu se tem de gusturile contrastante) pentru carnea de pui, porc, rata.

  • Coaja de pepene rosu confiata

    Coaja de pepene rosu confiata

    Pepenele rosu, rece, dulce si plin de savoare este unul dintre deserturile perfecte in zilele calde ale verii, iar miezul poate fi folosit si pentru un smoothie plin de vitamine sau poate fi transformat in suc aromat, baut cu gheata, simplu sau cu menta, lamaie, eventual putin ghimbir. Insa partea alba a cojilor pe care le aruncam poate fi folosita pentru un desert inedit, pentru care aveti nevoie doar de apa, zahar, lamaie, sare. Cu siguranta ca musafirii isi vor da greu seama care a fost ingredientul principal pentru aceasta surpriza dulce.


Warning: fopen(cache/7c8ba2aa4faf384789516af5242aa17a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139