Cocktail cu tequila, apa tonica si lamaie
Proaspat si racoritor datorita apei tonice (turnata cat mai rece), cu note puternice de lamaie si picante datorita piperului cayenne.
Proaspat si racoritor datorita apei tonice (turnata cat mai rece), cu note puternice de lamaie si picante datorita piperului cayenne.
O bautura buna pentru serile calde de vara, cu note intense de citrice si arome de tequila.
La prima vedere o reteta simpla, banala, acest amestec de suc de mandarine (proaspat sau din conserva) si bourbon surprinde prin notele aromate de busuioc. Si nu simplu, ci sub forma unui sirop dulce.
Un excelent desert vara si toamna, cand ne putem bucura de fructe bine coapte, parfumate si aromate, in combinatii devenite clasice sau dimpotriva indraznete.
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
Un sos de inspiratie asiatica, cu note picante de ghimbir, dulceata morcovilor, cu note de soia si otet de orez. Bun pentru a transforma o salata de cruditati, o farfurie cu legume sotate sau coapte, carnea de pui prajita sau pane.
Un cocktail clasic, cu gust complex si surprinzator prin notele diverse, foarte bun pentru orice ocazie.
O reteta cu multa prospetime racoroasa data de frunzele de menta, note dulci ale siropului de artar si un fundal asigurat de un bourbon sau un whiskey de calitate. Totul racit cu gheata pentru o bautura buna intr-o zi calduroasa.
Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.
O cana de ceai negru, indulcit sau nu, este o experienta plina de arome intense si ofera intregului corp un moment de relaxare. Dar intr-un cocktail alaturi de bourbon (sau whisky) ceaiul negru, preparat dupa gust, va capata note noi si surprinzatoare.