Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
PIEPT DE PUI CU MASLINE

Piept de pui cu masline

Ingrediente:
 
doua bucati piept de pui
doua linguri ulei de masline
o jumatate de ceasca de ceapa tocata
o cana de masline negre si verzi, fara samburi si taiate felii
o cana de supa de pui din cutie
o lamaie
doua linguri de patrunjel tocat
un sfert de pachet de unt
o lingurita de boia de ardei dulce
sare, piper
 
Mod de pregatire: pieptul de pui se spala, se presara pe ambele parti sare, piper, putina boia, apoi se lasa 10 - 20 de minute la temperatura camerei. Carnea se pune la prajit intr-o cratita mai inalta, in ulei de masline bine incins, si se lasa pana cand este bine patrunsa pe ambele parti. Se scoate si se pune separat intr-un vas acoperit. Se reduce focul si in uleiul cu grasime de pui se adauga ceapa tocata, restul de boia dulce, si se caleste pana cand ceapa isi schimba culoarea.

Atunci se adauga maslinele negre si cele verzi, se lasa un minut, apoi se toarna supa de pui si se amesteca bine, lasandu-se pana incepe sa fiarba. Atunci se pune zeama de la lamaie, coaja proaspat rasa, o lingurita de ulei de masline, si se fierbe pe foc mediu pana cand sosul este gata, iar ingredientele s-au inmuiat si omogenizat. Se adauga bucatile de piept (le puteti taia in jumatati sau sferturi) si se lasa pe foc, sub capac, 5 pana la 10 minute. Se scoate carnea si in sos se pune untul, apoi patrunjelul, se amesteca si se indeparteaza de pe foc. Se toarna fierbinte deasupra bucatilor de piept si se serveste imediat.

Foto: gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Piept de pui cu suc de portocale

    O reteta in care pieptul de pui se intalneste cu gustul puternic al sucului de portocale, intr-o reteta cu note exotice, mediteraneene, care salveaza o gustare de la banal.

  • Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta

    Usoara si plina de arome proaspete, perfecta pentru zilele calduroase, este o reteta in care gustul de piept de pui la gratar si cel de feta sunt completate surprinzator de capsunile dulci.

  • Musaca cu piept de pui

    La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.

  • Mancaruri exotice. Piept de pui cu lapte de cocos

    Gustati din aromele orientale ale Americii de Sud, preparand reteta de pui cu lapte de cocos. Iata ce ingrediente sunt necesare pentru preparare:

  • Salata cu piept de pui si boabe de porumb

    Binevenita in orice moment al zilei, salata este preferata multora in locul oricarui alt fel de mancare. Va propunem sa incercati reteta de salata cu piept de pui si boabe de porumb.


Warning: fopen(cache/efa3b2649a8418cc1df1c15ca7993bdd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139