Piept de pui cu suc de portocale
Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat
2 linguri mustar
½ cana ceapa tocata
2 linguri cu varf zahar brun
2 cani suc de portocale (preferabil proaspat)
2 linguri unt
2 linguri faina
Mod de preparare: pieptul de pui se pune intr-o tava, se unge bine cu toata cantitatea de mustar si se presara deasupra ceapa tocata. Se pune o lingura de zahar peste carnea cu mustar si ceapa, turnand si o cana de suc de portocale peste pieptul de pui, iar la final se adauga si untul. Preparatul se baga in cuptorul bine incins, unde se lasa 30-45 de minute, verificand din cand in cand si stropind carnea cu lichidul scurs. Dupa acest interval, cand carnea este bine patrunsa, se scoate tava, se scurge sosul intr-o cratita adanca, iar peste carne se pune restul de zahar si se lasa in continuare la cuptor pentru cateva minute. Se opreste focul si se lasa in tava. Separat se pune pe foc mediu sosul, se adauga treptat faina (amestecand-o bine), restul de suc de portocale si se scade putin sosul. Se pune carnea pe o farfurie, se toarna deasupra sosul fierbinte si se serveste.
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).
-
Cocktail cu tequila, brandy si suc de portocale
Cu suc proaspat de portocale, aromat si dulce, este un cocktail racoritor si plin de savoare.
-
Bautura fierbinte cu suc de portocale si mirodenii
Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.
-
Gin cald cu suc de portocale
Un cocktail pentru zilele reci, cu gin servit cald si suc de portocale.
-
Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta
Usoara si plina de arome proaspete, perfecta pentru zilele calduroase, este o reteta in care gustul de piept de pui la gratar si cel de feta sunt completate surprinzator de capsunile dulci.