Mancaruri exotice. Piept de pui cu lapte de cocos
Gustati din aromele exotice ale Americii de Sud, preparand reteta de pui cu lapte de cocos.
Ingrediente:
1 kg de piept de pui, taiat cuburi
25 g unt
2 cepe, tocate
6 catei de usturoi, tocati
2 lingurite de pudra de curry
1 cutie de lapte de cocos
1 lingurita de cimbru proaspat
5 cepe verzi, tocate
o legatura de patrujel verde, tocat fin
Modul de preparare:
Cuburile de carne de pui se pun la prajit in unt.
Se lasa pana cand cuburile sunt rumenite pe toate partile.
Apoi se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.
Se presara si pudra de curry.
Se amesteca totul timp de 5 minute.
Se adauga apoi laptele de cocos.
Se presara cimbrul.
Se pune si ceapa verde tocata.
Se presara si patrunjelul verde.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se amesteca totul bine.
Se lasa la fiert timp de 20 de minute.
Apoi puiul gata facut se serveste pe pat de orez ori cu paste.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta
Usoara si plina de arome proaspete, perfecta pentru zilele calduroase, este o reteta in care gustul de piept de pui la gratar si cel de feta sunt completate surprinzator de capsunile dulci.
-
Lapte de migdale cu vanilie, nucsoara si ulei de cocos
O combinatie cu gusturi si note exotice in care laptele de migdale se intalneste cu aromele festive de vanilie si nucsoara, dar capata si un plus de dulceata si consistenta de la uleiul de cocos.
-
Musaca cu piept de pui
La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.
-
Snitel de pui cu oregano, la cuptor
Putin picant si aromat, snitelul de pui cu oregano, preparat la cuptor, va iesi mult mai delicios, renuntand astfel la prajirea nesanatoasa.
-
Ciorba indiana de pui cu legume
O ciorba numai buna pentru o masa imbelsugata este ciorba indiana de pui cu legume. Mai jos aveti ingredientele necesare: