Mancare de spanac
Ingrediente: 1 kg spanac, 2 linguri unt, 1 pahar lapte, 5-6 catei usturoi, sare. Preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de apa si dupa ce s-a racit se toaca foarte marunt impreuna cu cateii de usturoi curatati si spalati. Se pun apoi intr-o cratita cu untul, 2-3 linguri apa, laptele si sarea si se lasa sa fiarba incet pina scade bine Mod de servire Se serveste cu ochiuri, cu ochiuri si smintina sau cu jumari de oua.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de spanac, branza de capra si nuci
Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.
-
Mancare de spanac si orez
O reteta simpla, satioasa si mai ales sanatoasa.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.