Mancare de spanac si orez
un kilogram de spanac proaspat
o lingura de faina
100 ml lapte
doua linguri untura
200 g orez
100 ml smantana
o lingurita de boia dulce
o legatura de marar
Mod de preparare: se curata si se spala foarte bine spanacul, in mai multe ape. Se fierbe in apa cu sare pana cand se inmoaie. Orezul se caleste putin in jumatate din cantitatea de untura, se adauga jumatate de cana din apa in care a fiert spanacul si se lasa la fiert 10-15 minute. Separat spanacul se taie in suvite si se caleste in restul de untura, adaugandu-se dupa cateva minute faina amestecata cu lapte, sare si piper, mararul taiat foarte fin si lingurita de boia dulce (sau chiar mai mult, daca va place gustul). Se lasa cateva minute la fiert, se adauga orezul si smantana, apoi se baga la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste cald.
Articole asemănătoare
-
Smoothie tropical cu ananas, papaya si banana
O bautura reconfortanta, cu multe gusturi dulci, exotice, si note vegetale aduse de spanac si castravete.
-
Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?
Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
-
Salate proaspete. Salata cu spanac si ridichi
O salata proaspata cu legume pe care o puteti prepara pentru a o savura la birou poate fi salata cu spanac si ridichi.