Crutoane cu usturoi
Ingrediente:
patru linguri de unt
o capatana de usturoi
patru felii de paine alba, mai groase, taiate cubulete
Mod de preparare: incalziti bine cuptorul la 175 de grade, si intre timp intr-o cratita medie puneti la topit untul. Usturoiul se curata si se toaca pe cat de marunt puteti, apoi se pune la sotat in unt. Dupa ce a prins putina culoare se adauga cuburile de paine alba, se amesteca bine cu o lingura de lemn pana cand sunt acoperite de amestecul de unt si usturoi, apoi tot amestecul se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand cubuletele de paine sunt bine coapte, aurii, verificand frecvent (se pot arde usor). Se folosesc intr-o zi sau doua, altfel isi pierd din aroma.
Foto: public-domain-photos.com
Articole asemănătoare
-
Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde
Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.
-
Retete rapide fara foc. Crema de rosii cu usturoi
Retetele realizate rapid si nepregatite termic sunt numai bune in zilele foarte calduroase care au inceput sa vina. Va propunem sa degustati crema de rosii cu usturoi.
-
Crema de fasole alba cu usturoi
O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.
-
Spaghete delicioase cu usturoi si limette
O reteta delicioasa de gustul careia sa va bucurati din plin la sfarsitul saptamanii si nu numai este reteta de spaghete cu usturoi si limette.
-
Retete de post. Salata de cartofi cu usturoi
O salata usoara este numai buna pentru zilele de post din an. Va propunem sa incercati salata de cartofi cu usturoi. Ingredientele pentru preparare sunt urmatoarele: