Cidru cald cu scortisoara si cuisoare
O bautura calda aromata si savurata in zilele reci va va revigora. Asadar va propunem sa preparati un cidru cald cu scortisoara si cuisoare.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
4 1/2 cani cidru de mere
1 cana de apa
2 linguri de zahar
2 batoane de scortisoara
5 cuisoare intregi
1 ghimbir proaspat, decojit
Modul de preparare:
Cidrul de mere se amesteca impreuna cu apa si zaharul.
Apoi batoanele de scortisoara impreuna cu cuisoarele si ghimbirul se pun intr-un saculet care se leaga.
Saculetul se pune in compozitia de cidru.
Se pune pe foc.
Se lasa cidrul sa fiarba la foc mediu.
Se micsoreaza focul.
Apoi se lasa sa fiarba neacoperit timp de 15 minute.
Se amesteca mereu in acest timp.
Cidrul cu scortisoara se bea simplu sau alaturi de o prajitura delicioasa.
Puteti savura o ceasca cu bautura calda alaturi de prietenii dumneavoastra in orice moment al zilei doriti.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sirop de ghimbir cu scortisoara si cuisoare
Plin de vitamine si antioxidanti, cu gust dominat de notele picante ale ghimbirului si cele exotice oferite de mirodenii, este o bautura atat pentru clipele de relaxare, cat si pentru perioadele in care vrem sa ne intarim sistemul imunitar sau cand trebuie sa scapam mai repede de raceala.
-
Cidru fierbinte cu rom si mirodenii
O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.
-
Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila
O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.
-
Vin fiert cu mirodenii si coniac
Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.
-
Smoothie cald cu mar si mirodenii
In zilele reci o bautura calda este excelenta, indiferent de momentul zilei, iar aceasta reteta sanatoasa gustul ce evoca o placinta fierbinte cu mere va face dintr-un pahar un deliciu.