Chiftelute de vinete
800 g vinete
100 g branza
100 g cascaval
doua oua
doua linguri faina
100 g ceapa alba
200 ml ulei
o salata verde mica
sare, piper
Mod de pregatire: vinetele se coc pe aragaz si cand sunt inca putin fierbinti se curata si se lasa la scurs pe un blat de lemn, ca sa indepartam cat mai mult lichidul amar. Se toaca si se adauga cele doua oua bine batute cu faina, branza sfaramata cu furculita, ceapa tocata marunt si putin calita inainte, iar toata compozitia se amesteca bine pana este omogena. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa putin la rece, la frigider (10 - 15 minute). Se scoate si se lasa la temperatura camerei, iar intre timp se incinge bine ulei intr-o tigaie incapatoare si din amestecul de vinete se modeleaza chiftelute potrivite ca marime si se pun la prajit. Se fac pe ambele parti si se asaza pe un platou, pe foi de salata bine spalate si cat sunt inca fierbinti se presara deasupra cascaval ras. Se pot servi cu un sos de rosii cu mirodenii sau iaurt cu verdeata tocata marunt.
Articole asemănătoare
-
Paste cu vinete si busuioc
O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.
-
Crema de vinete cu masline si maghiran
Pentru cei care isi doresc sa incerce altceva decat clasica salata de vinete.
-
Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc
O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza:
-
Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt
Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Reteta greceasca de vinete
Bogate in fibre, vinetele ne induc rapid senzatia de satietate, de aceea pot fi consumate si pentru a scapa de cateva kilograme in plus. Va propunem sa incercati o reteta greceasca de vinete.