Crema de vinete cu masline si maghiran
Ingrediente:
2 vinete mari
4-5 catei mari de usturoi
1 ceasca masline negre, fara samburi
1 lingura rasa boia dulce
1 varf de lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita maghiran
100 ml ulei de masline
sare
Mod de preparare: vinetele se curata de coaja si se fierb intregi in apa sarata pentru 10-15 minute, pana cand se inmoaie bine. Se scot, se scurg, se lasa la racit si apoi se toaca marunt pana cand au consistenta unei paste fine, cremoase. Se incinge uleiul intr-o cratita, se caleste putin usturoiul taiat mare, apoi se adauga toata crema de vinete, amestecand tot timpul pe foc mic, pana cand se obtine o crema fina. Se sareaza, se pipereaza, se pun boiaua si maghiranul, apoi amestecul se pune intr-un bol, se decoreaza cu maslinele feliate si se stropeste cu putin ulei de masline, apoi se tine la rece. Se serveste cu felii de paine prajita.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Vinete cu ardei, tomate si ienibahar
O mancare satioasa de vinete cu ardei si rosii delicioase alaturi de un condiment odinioara foarte des intalnit, astazi folosit mult prea rar. Este o combinatie cu un gust de vara, dens si puternic, alaturi de notele exotice ale ienibaharului. Poate fi un prim fel consistent sau o gustare pentru dupa-amiaza.
-
Retete rapide fara foc. Crema de rosii cu usturoi
Retetele realizate rapid si nepregatite termic sunt numai bune in zilele foarte calduroase care au inceput sa vina. Va propunem sa degustati crema de rosii cu usturoi.
-
Paine de casa cu masline verzi si capere
O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.
-
Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru
O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.