Paste cu vinete si busuioc
Ingrediente:
250 g paste (preferabil scurte)
1 vanata mare, bine coapta
1 ceapa alba sau rosie
1 lingurita cu varf busuioc uscat
2-3 rosii in suc propriu
3-4 linguri ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare: vanata se spala bine, se taie codita si se taie in cubulete. Separata se curata si se toaca ceapa, se taie in bucatele rosiile in suc propriu. Uleiul se pune la incins intr-o cratita, se inabusa ceapa tocata pana se inmoaie fara sa isi schimbe culoarea, apoi se adauga cubuletele de vinete si se prajesc pentru 12-15 minute pe foc mic spre mediu, adaugand putina apa daca este nevoie. Separat se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc in apa rece si se scurg. Se adauga legumele bine coapte, busuiocul, putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper, apoi pastele se lasa din nou pe foc mic pentru 5-7 minute, amestecand de cateva ori. Se pot servi calde sau la temperatura camerei.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui
O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc
O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza:
-
Paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor
O reteta ideala pentru o masa consistenta este reteta de paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor.
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.