Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc
O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc.
Ingredientele necesare:
1 ceapa
3 linguri de ulei de masline
1-2 catei de usturoi
400 g rosii
1 lingura de pasta de tomate
sare
piper negru proaspat macinat
2 vinete medii
60 g masline
60 g mozzarella gratinata
10 frunze de busuioc
Modul de preparare:
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Se caleste timp de cateva minute intr-o tigaie in care se pune o lingura de ulei.
Se adauga si usturoiul.
Se mai lasa 5 minute.
Apoi se pun rosiile si paste de tomate.
Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, pana ce compozitia incepe sa se ingroase.
Fiecare vanata se taie in fasii subtiri pe lungime.
Din fiecare vanata se taie 8 felii.
Fiecare felie se unge cu ulei.
Apoi se pun toate pe gratar.
Se lasa la foc mic, pana ce devin rumene.
Cand sunt gata, se pun pe o hartie de copt.
12 felii mai mari se aleg.
Iar cele care mai raman, dupa ce au fost facute la gratar, se taie in bucati mici.
Bucatile taiate se pun intr-un castron.
Peste acestea se adauga 4 linguri de sos de rosii.
Se pun si masline.
Se amesteca bine.
Jumatate din cantitatea de sos de rosii rezultat se pune in tava.
Apoi cantitatea ramasa de sos se imparte astfel incat cu aceasta sa fie umplute cele 12 felii de vinete.
Se presara si jumatate din cantitatea de branza.
Se pun 5 frunze de busuioc, taiate.
Se ruleaza dupa aceea fiecare felie umpluta.
Se pun in tava, peste sosul de rosii, cu partea rulata in jos.
Sosul ramas se adauga peste vinete.
Apoi se presara si branza ramasa.
Se dau la cuptor.
Se lasa sa se coaca timp de 20 de minute.
Se decoreaza cu frunzele ramase de busuioc.
Vinetele mediteraneene se servesc imediat ce au fost scoase din cuptor.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor
O reteta ideala pentru o masa consistenta este reteta de paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor.
-
Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt
Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc
Incercati sa preparati reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc, o ciorba numai buna pentru vremea rece.
-
Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie
O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele: