Cafea rece cu mirodenii
O bautura pentru orice moment al zilei, servita rece, cu gheata, si cu aroma intensa a cafelei de calitate si a mirodeniilor.
Ingrediente:
2 cani cafea neagra rece
1 cana lapte
1 baton scortisoara sau ½ lingurita pudra
3-4 cuisoare intregi
1 varf de lingurita esenta de vanilie
1 varf de lingurita nucsoara
gheata
Mod de preparare: laptele se pune la incalzit pe foc mediu, amestecand batonul de scortisoara sfaramat sau pudra, cuisoarele, vanilia, nucsoara. Se lasa pana incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se trece prin sita. Se toarna peste cafeaua rece, se adauga gheata dupa gust si se serveste.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail de iarna cu rom si cafea
Intalnirea dintre romul de calitate si o cafea buna, cu sau fara zahar (dupa gust) si notele de nucsoara fac din acest cocktail cu arome de sarbatoare o buna alegere intr-o seara de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Smoothie cu cirese, cafea si lapte de migdale
Un smoothie servit cat mai rece intr-o zi calduroasa, delicios datorita contrastului dintre dulcele acrisor al cireselor si aroma matasoasa de cafea.
-
Cocktail cu rom brun si bere de ghimbir
O bautura cu gust exotic si note usor picante, excelenta rece, cu multa gheata, buna pentru zilele fierbinti de vara.
-
Smoothie cu mirodenii pentru zilele de toamna
O reteta cu mirodenii aromate, perfecta pentru racoarea toamnei.