Budinca cu branza de vaci
Ingrediente:
300 g branza de vaci
100 g unt
150 gr zahar
80 g stafide
2 1/2 linguri faina
3 oua
1 pahar lapte
80 g telemea de oaie
coaja de lamaie
1 plic vanilie
120 gr smantana
zahar pudra
Preparare:
Se face un sos alb din 60 g unt, 2 linguri faina si lapte apoi se amesteca cu branza de vaci stoarsa, telemeaua desarata, stafidele, coaja de lamaie rasa, vanilia, ouale si 1/2 lingura de faina.
Se unge o forma cu unt si in ea se pune compozitia.
Se da la cuptor, in bain-marie, 45 de minute, la foc potrivit si cand este gata se mai lasa cateva minute in forma si apoi se rastoarna pe un platou.
Separat se servesc smantana si zahar pudra.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cartofi cu umplutura de branza de vaci
In loc de cartofi la cuptor cu branza de vaci puteti incerca o varianta putin mai dificila (secretul reusitei este sa alegeti cartofi mari, dar si de calitate), dar mai gustoasa.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.
-
Aperitiv cu branza de vaci si smantana
Incepeti dimineata in forma maxima, mancand un aperitiv sanatos. Va propunem un aperitiv cu branza de vaci si smantana.
-
Placinta cu branza de vaci si stafide
Placinta cu branza de vaci si stafide este o placinta pe care ati incercat-o, cu siguranta, macar o data. Acum, a venit momentul sa o preparati si la dumneavoastra acasa, pentru a va incanta musafirii.