Bors de praz
Perfecta pentru o seara friguroasa, reteta de bors de praz este una delicioasa, ce nu trebuie sa lipseasca din meniurile noastre, mai ales daca dorim sa consumam ceva fierbinte.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
500 g praz cu frunze
1 ceapa de apa
2 morcovi
1 telina mica
2 ardei grasi
1 litru de bors
sare
piper
seminte de marar
putin cimbru
1 borcan mic de iaurt
1 galbenus de ou
Modul de preparare este simplu:
Legumele respective se curata.
Ceapa, morcovul, telina, ardeii si prazul se taie nu foarte marunt.
Apoi se pune prazul fara frunze la calit in ulei, cu un praf de sare.
Cand se desface si devine transparent, se adauga celelalte legume si frunzele de praz.
Se adauga si semintele de marar si cimbrul.
Se lasa 5 minute legumele la inabusit, intr-o oala cu capac.
Se adauga si 1,5 l de apa clocotita.
Apoi se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, timp de 20-30 de minute.
Se pun sare si piper dupa gust.
Se adauga si borsul, clocotit in prealabil.
Se ia de pe foc.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde
O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.
-
Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.
-
File de somon cu sparanghel si praz
Orice reteta cu peste este delicioasa dar va invitam sa savurati de data aceasta un preparat plin de vitamine: file de somon cu sparanghel si praz.
-
Retete hranitoare. Praz cu orez
Reteta de praz cu orez este o reteta hranitoare, in care se imbina gusturi deosebite. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:
-
Ciorbe simple. Bors de ciuperci
Borsul de ciuperci este o ciorba delicioasa, cu o preparare simpla. Pentru pregatirea acesteia, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: