Bors de praz

 Perfecta pentru o seara friguroasa, reteta de bors de praz este una delicioasa, ce nu trebuie sa lipseasca din meniurile noastre, mai ales daca dorim sa consumam ceva fierbinte.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

500 g praz cu frunze

1 ceapa de apa

2 morcovi

1 telina mica

2 ardei grasi

1 litru de bors

sare

piper

seminte de marar

putin cimbru

1 borcan mic de iaurt

1 galbenus de ou


Modul de preparare este simplu:

Legumele respective se curata.

Ceapa, morcovul, telina, ardeii si prazul se taie nu foarte marunt.

Apoi se pune prazul fara frunze la calit in ulei, cu un praf de sare.

Cand se desface si devine transparent, se adauga celelalte legume si frunzele de praz.

Se adauga si semintele de marar si cimbrul.

Se lasa 5 minute legumele la inabusit, intr-o oala cu capac.

Se adauga si 1,5 l de apa clocotita.

Apoi se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, timp de 20-30 de minute.

Se pun sare si piper dupa gust.

Se adauga si borsul, clocotit in prealabil.

Se ia de pe foc.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/2a049608b6f541b79fa96bd3ebabd12c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139