File de somon cu sparanghel si praz
Orice reteta cu peste este delicioasa dar va invitam sa savurati de data aceasta un preparat plin de vitamine: file de somon cu sparanghel si praz.
Ingrediente:
4 bucati de file de somon, fara piele
200 g praz mic, fraged
250 g fire de sparanghel, fraged
150 g pastai de mazare tanara
4 linguri de vin alb sec
200 ml bulion de peste sau de legume, congelat
30 g unt, taiat in bucati mici
sare
piper
Pentru ornat:
chives sau codite tinere de ceapa verde proaspete, tocate
Modul de preparare este urmatorul:
Intr-o caserola termorezistenta se pun bucatile de praz intr-un singur strat.
Deasupra se pun bucatile de somon.
De jur imprejurul somonului se pun sparanghelul si bucatile de mazare.
Se toarna vinul si bulionul.
Se presara si untul peste somon.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se pun la fiert.
Cand incepe sa clocoteasca, caserola se acopera cu un capac etans.
Se lasa focul mic.
Se lasa sa fiarba pestele impreuna cu legumele timp de 12-14 minute.
Cand sunt fierte, somonul trebuie sa fie de culoare roz deschis pe ambele parti si legumele fragede.
Apoi se presara chives peste preparat.
Se serveste imediat, cu cartofi noi fierti.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
File de peste cu cascaval la cuptor
O reteta gustoasa de peste, cu care va puteti astepta musafirii la masa de pranz este cea de file de peste cu cascaval la cuptor.
-
Salate gustoase. Salata de pui cu maioneza si muraturi
Pentru intreaga familie, puteti prepara o salata rapida si cu un gust bun: salata de pui cu maioneza si muraturi. Este o salata satioasa, de care veti fi incantati cu siguranta.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Prajitura de post cu miere si nuca
O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.
-
Medalioane de somon cu legume la gratar
O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.