Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
1 varza medie
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras rosu
1 legatura de marar verde
patrunjel verde
sare
piper
boia de ardei
ulei
1 lingura de delikat
1 pulpa de pui afumata
Se prepara astfel:
Ceapa si morcovul se curata si se spala.
Ardeiul se spala.
Morcovul se da pe razatoarea mare.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt.
Se pun la un loc.
Peste acestea se presara boia.
Se calesc putin in ulei.
Varza se taie in felii subtiri.
Se adauga peste celelalte legume.
Se pune apa fierbinte.
Se lasa la fiert.
Se adauga si delikatul.
Se presara si putin piper.
Se adauga jumatate din cantitatea de marar tocat.
Se lasa sa fiarba bine totul.
Cand ciorba este aproape gata, se pune si pulpa de pui afumata, taiata bucati.
Se adauga si mararul ramas.
Se mai condimenteaza dupa gust.
Se lasa sa mai clocoteasca o data.
Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul.
Ciorba de varza cu afumatura se serveste cu smantana.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.
-
Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru
O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.
-
Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor
Un deliciu pentru cei care adora gustul legumelor preparate la cuptor este reteta de cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor.
-
Ciorbe pentru sezonul cald. Ciorba de loboda cu bors si smantana
O ciorba gustoasa si foarte potrivita pentru sezonul cald, este ciorba de loboda cu bors si smantana. Bogata in fibre, loboda are o valoare nutritiva mare, desi este scazuta in calorii.