Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde
O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.
Ingredientele necesare sunt:
500 g carne de miel
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de loboda verde
1 legatura de loboda rosie
1 morcov
patrunjel verde
leustean verde
500 ml bors de casa
sare
piper
Se prepara astfel:
Carnea de miel se pune la fiert cu apa.
Se indeparteaza spuma cand aceasta se formeaza.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa tocata marunt.
Se mai pune si morcovul ras.
Se lasa la fiert pana ce sunt fierte si legumele.
Loboda se taie fasii.
Se pune in ciorba.
Se adauga si patrunjelul verde tocat marunt.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se lasa sa mai dea in cateva clocote.
Se pune si borsul de casa, dupa ce a fost mai intai fiert separat.
Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote si se ia de pe foc.
Se presara si leusteanul tocat marunt.
Se acopera oala cu ciorba.
Se lasa acoperita timp de 10 minute, pentru a obtine un gust aromat.
Apoi se serveste fierbinte.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.
-
Delicii de Paste. Drob gustos de miel
Consumat mai mult rece, drobul gustos de miel trebuie sa fie prezent pe masa cu bunatati de Paste.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac
Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare. Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.
-
Ciorba lipoveneasca de peste
Pentru persoanele care adora gustul de peste si mancarurile preparate cu acesta, va prezentam o reteta nemaipomenita de ciorba lipoveneasca de peste cu leustean verde si mujdei de usturoi.