Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac
Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare.
Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.
Ingredientele necesare sunt:
1 pulpa mare de miel fara os
50 ml ulei de masline
3 cepe tocate
1 telina tocata
3 catei de usturoi
300 g spanac
2 oua batute
2 legaturi de patrunjel tocate
busuioc
rozmarin
maghiran
500 g pesmet
100 ml apa
50 g parmezan
menta
sare
piper
Modul de preparare este urmatorul:
Se incinge cuptorul in prealabil.
Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Telina impreuna cu usturoiul se curata si se toaca.
Apoi se pun toate la calit.
Se lasa putin, pana cand devin moi.
Spanacul se spala si se opareste.
Se toaca si acesta.
Apoi, intr-un vas, se amesteca cu ouale.
Se adauga si patrunjelul tocat marunt.
Se presara busuioc, maghiran si rozmarin.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga peste legumele calite.
Se pune si pesmetul.
Se rade si parmezanul.
Se amesteca bine toate ingredientele.
Pulpa de miel se bate.
Apoi se umple cu compozitia rezultata de spanac.
Se ruleaza carnea de miel.
Apoi se leaga.
Se pune apoi intr-o tava.
Se lasa la cuptor timp de doua ore.
Cand este gata rumenita, se scoate din cuptor.
Se lasa 15 minute inainte de a o servi.
Se presara putina menta deasupra in momentul servirii.
Rulada de miel o puteti degusta asortata cu o salata sau cu legume fierte colorate.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.
-
Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde
O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.
-
Delicii de Paste. Drob gustos de miel
Consumat mai mult rece, drobul gustos de miel trebuie sa fie prezent pe masa cu bunatati de Paste.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.