Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
350 g spanac
200 g cascaval
3 oua
250 g faina
sare
piper
nucsoara
350 g smantana
Modul de preparare:
Spanacul se curata.
Apoi se spala si se opareste in apa clocotita.
Se stoarce bine si se toaca.
Cascavalul se rade.
150 g de cascaval ras se framanta cu oua.
Se pune si spanacul tocat la aceasta compozitie.
Se presara sare si piper.
Se adauga si nucsoara.
Intr-o farfurie se presara faina.
Din compozitia rezultata mai sus se formeaza galuste.
Se dau prin faina.
Apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Se lasa sa fiarba pana ce se ridica la suprafata.
Se scot apoi galustele din oala.
Se lasa sa se scurga de apa.
Intr-o forma de sufleu se pun 175 ml de smantana.
Se pun si galustele.
Se adauga si cantitatea ramasa de smantana.
Deasupra se presara 50 g de cascaval ras.
Se dau la cuptor.
Se lasa timp de 25 de minute, pana ce s-au rumenit.
Apoi se servesc cu multa pofta.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Gnocchi bolognese cu spanac
Gnocchi bolognese cu spanac este o reteta potrivita pentru cine nu are mult timp la dispozitie sa gateasca. Odata ce ai intrat in posesia ingredientelor, dureaza practic mai putin de o jumatate de ora pana cand cina poate fi servita.
-
Pui cu ciuperci in sos alb
O altfel de mancare cu pui, dar cu un gust delicios este reteta de pui cu ciuperci in sos alb. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii
O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.
-
Paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate
Un preparat ideal pentru o gustare la serviciu sau acasa este reteta de paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate.
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.